lauantai 14. tammikuuta 2012

Wattbike Keravalla meni yli odotusten

Kilpailumatkana oli 3000 metriä ja kilpailijoita oli 6 naisten lähdössä. Periaatteessa asetelma oli team probike-Giant vastaan AHH cycling team. Vaikea matka ajaa tässä vaiheessa kautta, kun peruskunto ja voimakausi ovat kesken. Paikat ihan tukossa. Mutta hyvää treeniä.

Ennen starttia lähtöaikaa siirrettiin 20 minuuttia teknisten ongelmien takai. Sitten oli naisten vuoro. Lämmöt ylös ja kaikki oli valmiina, kun huomasin, että pyörän näyttö on rikki. Mekaanikot paikalle, ja pyörä korjattiin huikealla vauhdilla. kiitos Pekan.

Startti alkoi, ajo tuntui helpolta, pyörittelemällä homma hoitui kotiin, ja jaloissa tuntui voimaa!!! Aika olikin sitten yksi merkkipaalu wattbiken historiikissa. Tuli naisten uusi suomenennätys 4.00.45. Aika parani 6 sekuntia. Kisoissa rikottiin näitä merkkipaaluja enemmänkin, sillä miesten sarjassa oli myös ennätysten rikkojia.

Matti Loukonen on hienosti tuonut lajia läpi Suomeen, vaikkakin on saanut kuunnella kaikenlaista motkotusta ja vittuilua eri piireistä. Loukonen on kuitenkin itsepintaisesti jaksanut puurtaa.
Täytyy kuitenkin muistaa että tämä on yksi laji monien joukossa, eikä tätä voi, eikä pidäkään verrata maantiellä tai radalla ajettaviin matkoihin. Tämä on hauskaa vaihtelua tunkkaiseen talvikauteen ja tällaiselle kilpailuhenkiselle loistavia ilonpisaroita talven keskelläkin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti