torstai 10. marraskuuta 2011

edessä olisi kuntotesti

mitä se pitää sisällään?


Alkuverryttelyn jälkeen maksimisuoritukseen päättyvä pyörällä tapahtuva ergotesti, jossa tehoja nostetaan tietyin väliajoin tasaisesti. Niin kauan jatketaan kunnes kuski lopettaa tai kampikierrokset hyytyvät. Sitten vähän loppuun pyörittelyä jotta palautuu ennalleen.


Kokemuksesta: Raakaa hommaa... Mutta ehkä paras tapa seurata oman kunnon kehittymistä sekä näin syyskaudella määrittää omat harjoittelutasot. Nyt se olisi taas edessä. Kuumeinen olo tässä alkuviikosta ei varmaankaan tilannetta yhtään helpota, mutta uskon ajavani testissä kovat lukemat. Tunnen olevani kunnossa, vaikkakin tämä syksy on ollut rikkonainen ja 2kk:n pakkolepo oli pitkä aika olla ajamatta eikä kroppakaan ole vielä toipunut keliakiaoireista kokonaan.


Nyt Probikessa saan tehdä testin omalla kalustollani ja innolla odotan kuinka se tulee toteutumaan. Lisäksi toteutan testin eri tavalla kuin mikä on normaalitesti pyöräilijöille. Tehoa lisätään lyhyemmällä aikavälillä jotta todellinen maksimiteho tulisi esiin paremmin. Näin ainakin harjoituksista saa rankempia ja palvelee ainakin omaa lajiani ehkä jonkin verran paremmin.


Ei se valmentaminenkaan ihan helppoa ole. Törmäsin kysymykseen: "ai en tiennyt miksi joudun ajamaan näin paljon määrää." Olin esittänyt asian ilmeisesti huonosti tai sitten en käsittänyt kysymystä oikein. Mutta onneksi vahinkoa ei ehtinyt tapahtua ja valmennettavani on noudattanut hienosti ohjelmaa. Odotan innolla hänen vauhtikestävyyskautensa alkamista. Miten se rakennettu pohja kestää? Toivottavasti hyvin ja pääsemme hyviin tuloksiin. Haaveena on, että Espanjassa joudun vedoissa kilpailutilanteeseen, jossa joudun totisesti ottamaan itsestäni kaiken irti etten häviä valmennettavalleni:)


No tämä oli pieni ärsyke... henkinen voimavara, jolla urheilija usein pystyy venymään. Minulle se legendaarinen ärsyke on: "et pysty tai et uskalla..." niillä on monta temppua tehty, jotkut tyhmempiä jotkut ihan hyviä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti